Increased safety on slippery roads with Volvo Trucks' Stretch Brake

ID

312330

SHOOT DATE

01 Nov 2013

SHOOT LOCATION

Gothenburg, Sweden

PRODUCTION COMPANY

Spoon

DESCRIPTION
Edited Package (without music and graphics)
SHOT LIST
loaded rigs on narrow forests roads. He has experienced the problem first-hand.

Synk1:
Johan Sundberg
– Det händer lite titt som tätt, det är en väldigt läskig känsla när det händer, det känns typ som att åka berg och dalbana, man har inte kontroll på fordonet. Om man råkar ut för jackknife så är väl det en av de värsta situationerna man kan råka ut för. Det kan innebära alla möjliga konsekvenser såsom att man tappar kontrollen över fordonet, man kommer över på fel sida vägen, personskador, skador på andra fordon. Det kan till och med bli dödsolyckor. Problemet är att det är så svårkontrollerat i en sådan situation.

Synk 2:
Mats Sabelström
– Jackknife är ett fenomen som uppstår mellan lastbil och släp, ett otrevligt fenomen som betyder att släpet när man bromsar trycker på och kommer ut vid sidan om bilen, så att det viker sig.

VO 3: To prevent the risk of jackknifing, Volvo Trucks has developed a new type of brake system, the Stretch Brake.

Synk 3:
Mats Sabelström
– Stretch Brake är ett system som automatiskt går in och bromsar släpet när föraren har aktiverat det. Systemet fungerar så att när föraren släpper på gaspedalen så går det automatiskt in och punktbromsar släpet och då håller sig ekipaget sträckt och man undviker vikning.

Synk 4:
Carl Johan Almqvist
– Stretch Brake is something that will give the driver a feeling of more security really, that he knows what he's doing and he can control the vehicle in a very good way.
USAGE RIGHTS/RESTRICTIONS
This media asset is free for editorial broadcast, print, online and radio use. It is restricted for use for other purposes.

CONTACTS

  • Ida Mattsson
    PR and Media Relations
    United States
    +46 31 323 63 42